Onze geschiedenis

Het idee is geboren

Op 12 oktober 2012 is idee voor Walk for Tibet geboren. Dit kwam vanuit het plan om de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen om zo Tibet onder de aandacht te brengen. Het idee was al langer in gedachten van Tsultem Rinchin Dojee. Dat kwam doordat er in zijn winkel in Nijmegen al meerdere mensen langs waren geweest die dit aanspoorde. De naam Walk for Tibet was snel bedacht doordat de Vierdaagse ook “The Walk of the World” wordt genoemd.
Het doel was om tijdens de Vierdaagse Tibet op een positieve manier onder de aandacht te brengen. En om via de Sponsorloop geld in te zamelen voor een goed doel ten behoeven van de Tibetanen.

Het plannen van de eerste Vierdaagse begon met 4 personen. En hoe dichterbij de Vierdaagse kwam hoe meer mensen zich bij het team aansloten.

 

 

Ontwikkelingen door de jaren heen

In de jaren dat Walk for Tibet nu deelneemt aan de Vierdaagse heeft ons team de nodige wisselingen gezien. De oorspronkelijke oprichters zijn in de loop der jaren allemaal een eigen weg gaan volgen.

In de beginjaren zijn er verschillende seizoenswandelingen georganiseerd om geld in te zamelen en Tibet onder de aandacht te brengen. Door een afnemende opkomst is aan deze wandelingen langzaam een einde gekomen.

Op 1 oktober 2017 is begonnen met het opnieuw vormgeven van de organisatie om zo een professionele werkwijze te creëren.